Θα γελάσει κάθε ανιστόρητο ανθελληνικό καθίκι…

Θα γελάσει κάθε ανιστόρητο ανθελληνικό καθίκι…

Αυτός είναι ο τίτλος που θα προτιμούσε να βάλει στο άρθρο του ο συντάκτης Τ.Κωστ. της εφημερίδας των Συντακτών αλλά άλλαξε γνώμη και προτίμησε τον τίτλο «Εξευτελιστικά ανιστόρητοι» συμπεριλαμβανομένου εννοώντας και του εαυτού του.

Αφορμή το παρακάτω φεϊγ βολάν των οργανωτών του συλλαλητηρίου της 4/2/2018.

makedonia

Και γράφει στο άρθρο του ο ανιστόρητος …< Το διαπιστώνουμε από το επίσημο φέιγ βολάν τους, που διακηρύσσει πως «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνας» επικαλούμενο, ως πηγές, τον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη.

Δεν χρειάζεται να έχεις βγάλει Φιλοσοφική για να γνωρίζεις πως οι δυο ιστορικοί έζησαν τον προηγούμενο αιώνα από το Μεγαλέξανδρο και, ως εκ τούτου, ήταν μάλλον κομματάκι δύσκολο να γνωρίζουν όχι μόνο την ελληνικότητα, αλλά και την ίδια την ύπαρξή του>…

Βεβαίως και οι παραπάνω ιστορικοί Θουκυδίδης (1) & Ηρόδοτος(2) τους οποίους επικαλούνται οι οργανωτές δεν ήταν σύγχρονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά αν διέθετε λίγο χρόνο να μορφωθεί, ο ανιστόρητος αρθρογράφος ,θα ανακάλυπτε ὁτι αναφέρονται στό γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας του Μεγάλου Στρατηλάτη.

Και να τι γράφει ο Θουκυδίδης: «Την δε χώρα που εκτείνεται από την θάλασσα και που σήμερα καλείται Μακεδονία, κατέκτησαν αρχικά και βασίλευαν σ’ αυτήν ο πατέρας του Περδίκα Αλέξανδρος και οι πρόγονοί του Τημενίδαι, καταγόμενοι παλαιότατα από το Άργος, αφού πρώτα εξεδίωξαν με τα όπλα από μεν την Πιερία τους Πίερας…»[1] Θουκυδίδη 2,99 Εκδ. Ι. Ζαχαρόπουλου, μετ. Π. Ξιφαρά.

Ο δε Ηρόδοτος γράφει: «Η Πέλλα υπήρξε πρωτεύουσα του Αλεξάνδρου. Τούτο πρόπαππος επί Μαρδονίου υπήρξεν Αλέξανδρος ο Αμύντου, του δε Αλεξάνδρου τούτου έβδομος πρόπαππος υπήρξεν Περδίκκας Τημενίδης, ελθών εξ’ Άργους εις την άνω Μακεδονίαν» [2] Ηρόδοτος viii, 137.

 

Αυτά τα λίγα για κάθε ανιστόρητο ανθελληνικό καθίκι…

 Alessandro il Magno

Για όποιον θέλει να μάθει κάτι παραπάνω για την Ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορεί να διαβάσει τα ακόλουθα: https://argolikivivliothiki.gr/2009/09/29/%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89/

Σχολιάστε